Anne van Huffelen


Artist statement
Voor mij is verbondenheid een van de belangrijkste thema’s in mijn leven en drijfveer in mijn werk. Ik verlang naar een connectie met andere mensen en wil dit activeren tussen anderen. Ik focus me op interacties in mezelf, in de buitenwereld, of tussen mij en de buitenwereld. Daarbij gebruik ik vaak mijzelf als canvas om de betekenis van een project te verbeelden.

Ik combineer graag verschillende rollen, zoals fotograaf, begeleider, samensteller, docent en kunstenaar. Dit deed ik bijvoorbeeld mijn project ‘connect in making’. Als docent gaf ik workshops aan verschillende groepen mensen en ik begeleidde ze in hun artistiek proces. Als kunstenaar maakte ik hun werk collectief en bracht het werk bij elkaar in een expositie.

Mijn proces begint vaak met een onderzoek vanuit tekst, fotografie en video. Mijn presentatievormen zijn onder andere prints, een boek en/of een ruimtelijke installatie in combinatie met bewegend beeld. Vaak neem ik het uiteindelijke werk later opnieuw als onderwerp, bekijk het vanuit een ander perspectief of diep het verder uit. Het proces van maken en bevragen blijft voor mij een voortdurende en interessante beweging.

Groningen / Utrecht | info@annevanhuffelen.nl | @annevanhuffelen_